Двама от хванатите преди дни с няколко вида наркотици в

...
Двама от хванатите преди дни с няколко вида наркотици в
Коментари Харесай

Двама от хванатите с наркотици в Изгрев се срещали редовно, полицията ги разследвала от 6 месеца

Двама от хванатите преди дни с няколко типа опиати в Изгрев са разследвани от началото на тази година. Това стана ясно на вчерашното съвещание, извършено в Окръжен съд- Пловдив. Илия Кмберов-Доне и съучастникът му бяха задържани при започване на седмицата след акция на отдел Криминална полиция- Пловдив. При обиск кириминалистите откриха- 1 кг хероин,малко количество кокаин, марихуана и " бонзай ", предопределени за разпространяване. Арестувана като съизвършител беше и дамата на Камберов – Бахар, която по-късно е пусната от ареста под парична гаранция.

Вчера двамата мъже бяха доведени в съда с белезници и желаеха от магистратите да им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража ”.

Прокурор Димитър Молев обаче пожела настояването на Окръжна прокуратура за оставянето на обвинените в ареста да бъде доказано. Той загатна, че се касае за тежко съзнателно закононарушение, за което се планува затвор над 5 години. Въпреки, че следствието в начална фаза, държавното обвиняване счита, че има задоволително доказателства, от които излиза наяве, че 47-годишният Камберов и 44-годишният съизвършител са съпричастни към закононарушението.

Прокурор Молев разкри детайлности към следствието, като стана ясно, че след ареста са били претърсени голям брой парцели и коли, от които са конфискувани разнообразни типове опиати, мобилни телефони и електронни везни. По думите на Молев двамата обвинеми са се занимавали с разпространяване на дрога от месеци, като тази информация е достигнала до служители на реда от отдел Криминална полиция, които са тръгнали по следите им още при започване на годината. След дълго следствие против Илия и 44-годишния мъж, на 5-ти юни криминалистите са получили информация, че приятелят на Камберов ще транспортира до Пловдив огромно количество дрога от Калофер. Пакетът е бил предопределен точно за другия обвинен.

При влизането на обвинения в града, той е спрян за инспекция от полицията. След осъщественото претършуване на автомобила е открит 1 кг хероин, разпределен в два пакета. След това полицията се е запътила към мястото на уговорената среща сред двамата мъже. Когато са пристигнали в офиса на автокъщата, в която задържания с дрогата работи, криминалистите заварили и обвинения Камберов. При обиска на аудито, с което се е придвижвал той, била открита сумата от 38 хиляди лв. и малко количество опиати. След това служителите на реда са изършили претършуване и в жилището му, където още веднъж е открита дрога и е арестувана жена му Бахар, като съизвършител в притежанието.

Прокурор Молев пожела от съда да се обърне внимание и на това, че когато обвиненият съучасткик на Илия е спрян за инспекция не е оказал никакво подпомагане на чиновниците от Министерство на вътрешните работи, а в противен случай съпротивлявал се е. Той е имал в себе си и огнестрелно оръжие. В тази връзка държавното обвиняване счита, че в случай че двамата мъже бъдат пуснати от ареста, има огромен късмет да извършат друго закононарушение или да се укрият.

Защитата на 44-годишния обвинен, юрист Иван Стоянов загатна, че не може да бъда казано изрично дали клиентът му е държал опиата за разпространяване. Той се базира на това, че в дома на мъжа не е намерено друго количество опиати. Според юриста става въпрос единствено за догатки, които се извеждат от разпит на проверяващ служител на реда от Криминална полиция, който е изложил СРС-та. По думите на юрист Стоянов по делото не са осведомени с тях, с цел да се види какво се е случвало по време на срещите сред двамата обвинямеми. Той посочи, че другият подсъдим- Илия е бил дълготраен клиент в автокъщата. Така отбраната изиска по-лека мярка за обвинения, а в претекстовете си добави, че подзащитният му е с доста положителни характеристични данни и е единственият, който може да се грижи за малолетния си наследник.

Според юрист Снежанка Почева от тези налични доказателства няма по какъв начин да стане ясно, че клиентът й е забъркан в закононарушението, тъй като няма данни, че на въпросната дата той е имал спогодба с другия обвинен. Тя добави, че всичко е в областта на догатките, като по думите й наркорикът може да е бил за персонална приложимост, а не да бъде предаден на Камберов. Относно огромната сума, открита в автомобила на клиента й, юрист Почева загатна, че е била в аудито за да го закупи. Що се касае до второто обвиняване на Камберов, адвокатката сподели, че се признава за отговорен, като опиатите, които е държал в дома си са били за персонална приложимост, а не за разпространяване. Адвокат Почева пожела от магистратите мярка за неотклонение " парична гаранция " или " подписка " и сподели, че няма заплаха клиентът й да се укрие или да извърши друго закононарушение. Тя посочи, че здравословното му положение също не е положително.

" Искам лека мярка, с цел да се церя ", приключи обвиненият Илия Камберов.

След като съдът изслуша страните по делото и взе поради всички доказателства, изрично сподели, че има съмнение за съпричастност на двамата мъже в закононарушението. Магистратите загатнаха, че е открито за поредност от срещи сред обвинените. Така Окръжен съд- Пловдив реши да остави в ареста двамата обвинени, тъй като е налице заплаха да се укрият и да извършат друго закононарушение.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР