Двама нападатели са убити, а осем пленени при опит за

...
Двама нападатели са убити, а осем пленени при опит за
Коментари Харесай

Военен бунт във Венецуела завърши с пленници и жертви

Двама нападатели са убити, а осем пленени при опит за завладяване на военна база във Венецуела, заяви Българска телеграфна агенция. Президентът на страната Николас Мадуро разгласи случая за " терористична офанзива ", осъществена от " наемници ".

Атаката е била против база " Парамакай " в северозападната част на страната, в град Валенсия. Започнала е в 4 ч през нощта локално време. Бунтовниците изненадали нощната защита. По думите на президента военните влезнали в пердах към 8 ч с нападателите, 10 от които съумели да избягат, двама били смъртоносно простреляни, един бил ранен и седем - хванати. Само един от нападателите е офицер, който дезертирал преди няколко месеца.

Президентът Мадуро твърди, че нападението е платено от водачи на антиправителствени групи в Маями и Колумбия, съобщава АП.

Паралелно с офанзивата над военната база в интернет бе публикувано видео, в което мъже във военни униформи се афишират против ръководството на Мадуро и приканват военните да вземат властта. Те споделят, че въстават против една " убийствена робия ".

След преодоляването на офанзивата продължава издирването на още десетима участници в нея, които съумели да избягат и са въоръжени.



Ситуацията в страната в този момент наподобява спокойна, предават интернационалните репортери. Президентът Мадуро поздрави армията за преодоляването на протеста, акцентирайки, че са военните са спечелили възторженостите му. Той се закани да откри всички бунтовници.

Преди дни във Венецуела се организираха избори за Учредително заседание, които бяха оспорени от мнозина. Противниците на президента се притесняват, че той се окопава във властта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР