Двама надзиратели от затвора в Белене осъдиха Главна дирекция Изпълнение

...
Двама надзиратели от затвора в Белене осъдиха Главна дирекция Изпълнение
Коментари Харесай

Надзиратели осъдиха държавата за нарушаване на трудовите им права

Двама надзиратели от пандиза в Белене осъдиха Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " при Министерство на правораздаването да им заплати надлежно 1 000 лева на единия и 2 000 лв. на другия, по тази причина, че не са употребили полагащите им се почивки по време на работа, оповестиха от Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

В решенията на Плевенския областен съд, второто от които с дата 20 март 2018 година е записано, че сумите съставляват обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в насъбрана физическа и психическа отмалялост, поява на главоболие и болки в опорно-двигателния уред, нервност, ниска продуктивност, отслабена централизация и отвращение за работа, вследствие неизползвани физиологични и почивки за хранене в интервала 01.02.2012 година - 31.12.2016 година, по време на 8- и 12- часовите смени на надзирателите в пандиза, град Белене.

В претекстовете на съда е маркирано, че се касае за неизползвани почивки по време на 52 броя 8-часови смени и 245 12-часови смени, в каквато тенденция е заключението на назначената съдебно-счетоводна експертиза.

Плевенския областен съд показва в претекстовете си също, че от събраните в хода на делото показания е открито, че през процесния интервал редовно не са спазвани императивни правила, уреждащи правото на отмора от длъжностни лица, представляващи администрацията на пандиза.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР