Двама младши полицаи в Стара Загора са били уволнени във

...
Двама младши полицаи в Стара Загора са били уволнени във
Коментари Харесай

Двама полицаи са уволнени след смъртта на Пламен Пенев, задушен при арест в Стара Загора

Двама младши служители на реда в Стара Загора са били уволнени във връзка със гибелта по време на арест на 58-годишния Пламен Пенев . Това регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града в сряда.

В началото на януари съдебно-медицинската експертиза, че гибелта на Пенев е била провокирана от задушаване по време на арест. Ден по-късно, за чието уволняване стана ясно в сряда.

На уеб страницата си Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора напомня, че в началото двамата служители на реда са били отстранени поради " открити данни за тежки нарушавания на служебната дисциплинираност ". Там написа и че те са били уволнени на 29 януари 2024 година - месец след гибелта на Пенев.

Починалият Пламен Пенев беше преследван на 30 декември от 9 полицейски коли в Стара Загора след подаден сигнал, че той е заплашвал малолетни с нож.

Случаят, откакто близки на Пенев показаха подозрения, че той е бил погубен при ареста си. Първоначално Министерство на вътрешните работи отхвърли това да е правилно и популяризира информация, че той е умрял, до момента в който е бил преследван. Впоследствие камери демонстрираха, че служители на реда го извеждат жив от колата му.

На 4 януари " Капитал " и " Сега " оповестиха, че на трима медици в Пловдив е посочила, че Пенев е бил задушен от тежестта на притисналите го към земята петима служители на реда.

Във връзка със случая на 5 януари министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска да бъдат отстранени и заместник-директорът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора, който към оня миг е замествал шефа, както и началникът на охранителната полиция - Илиян Илиев .

Последното се случи, откакто районният уебсайт разкри, че един от участвалите във съдбовния арест служители на реда е шурей на Илиев, на който е предоставена една от двете вътрешни инспекции по случая. И двамата към този момент са освободени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР