Двама млади лекари ваксинираха срещу COVID-19 близо 40% от пациентите

...
Двама млади лекари ваксинираха срещу COVID-19 близо 40% от пациентите
Коментари Харесай

Двама млади лекари ваксинираха близо 40% от пациентите си

Двама млади лекари имунизираха против COVID-19 близо 40% от пациентите си. Д-р Елена Вацова и доктор Алиосман Ахмед демонстрираха по какъв начин нещата могат да се случват без насила – със сърце и образец, споделя бТВ.

Върбишкият проход панорамната права на доктор Ахмед до близо 2000 пациенти и здравните служби на пет шуменски села. За него всеки ден е работен, едно безпределно отиване и връщане при тези, които го чакат с вяра.

Младият доктор реализира незабравим триумф – слага ваксини против Коронавирус 19 на близо 40% % от своите пациенти.

Пандемията от COVID-19 се появява, малко преди доктор Елена Вацова от Плевен да вземе последния си изпит. Скоро тя сменя студентската пейка с пътната карта на павликенските села и историите на стотици пациенти.

„ Попаднах на една публикация, която беше за доктор Пламен Латев, който самичък обслужва пациентите в някого великотърновски села. Тогава аз си спомних разказите на нашите преподаватели по какъв начин едно време всеки млад доктор, който е преди малко приключил, би трябвало да прослужи несъмнено време, където бъде разпределен, нямаш инсталация, нямаш и доста помощници, би трябвало да разчиташ най-вече на себе си. Така взех решение, че може би това е моят път и ще бъде забавно “, споделя младата лекарка.

Тя не може да каже тъкмо какъв е процентът на имунизираните ѝ пациенти, само че знае, че са доста – към 3500 от по-малко от 10 000 души.

В връзките си с тях доктор Вацова подхожда като другар, консултант и даже изповедник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР