Двама млади българи обикалят света в народни носии. Идеята им

...
Двама млади българи обикалят света в народни носии. Идеята им
Коментари Харесай

Двама млади българи обикалят света в народни носии


Двама млади българи обикалят света в национални носии. Идеята им пристигнала при посещаване на Октобърфест, където всички млади и остарели били облечени в локални носии.

В изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " те описаха своята история:

" Историята ни стартира преди седем години, когато и двамата работехме по Българското Черноморие като екскурзоводи. От там ни пристигна пристрастеността към пътуванията. След две години на морето Меги просто ми сподели, че отива да учи в Германия. Заминахме двамата дружно за Германия, само че на първата година аз се разболях доста тежко, лекарите ме избавиха, само че взехме решение, че би трябвало да изживеем живота си, пътувайки. Така взехме решени да обиколим света " - показа Иво.

" Първото ни пътешестване беше в Барселона. Държавите, които сме обиколили, са към 42 ", споделя Меги. Тя показа какво усеща, когато е облечена в българска национална носия:

" Когато облека северняшката национална носия, просто чувствам българското в себе си и където и да отида, се усещам като вкъщи си, горда, че съм българка. Доста постоянно демонстрираме на чужденците стъпки от българските хора, защото аз доста обичам да танцувам. Най-лесна на чужденците им е ръченицата и правото хоро ".

Цялото изявление с Иво и Меги можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР