Двама младежи от Добрич и София, както и бащата на

...
Двама младежи от Добрич и София, както и бащата на
Коментари Харесай

Баща и син от Добрич, пазарували с чужди карти, получиха условни присъди

Двама младежи от Добрич и София, както и бащата на добричлията са с условни присъди от Окръжен съд – Добрич поради непозволено потребление на данни от банкови карти на чужденци. Използвайки номерата на банкови карти, издадени на титуляри от Съединени американски щати и Канада, двете момчета плащали закупени от уебсайт за електронна търговия портативни компютри, часовници, смарт телефон и други артикули. В интервала септември – октомври 2013 година столичанинът направил поръчки за 3356 лева, а младежът от Добрич – 2455 лева По това време те са били надлежно на 16 и 18 години.
Освен това добричлията е дал на неустановено лице информация за номерата на 34 банкови карти и данни за притежателите им. Наказанието му е 2 години отнемане от независимост с 3-годишен период на тестване и санкция от 4800 лева Баща му е наказан на година и шест месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период и санкция от 3000 лева, защото е знаел за незаконното действие на сина си и даже му е дал данните от свои банкови сметки, по които били преведени 943 лева от отказани поръчки. Тази сума в този момент 53-годишният мъж ще би трябвало да даде в интерес на страната.
Делото против бащата и сина е гледано задочно, защото двамата са напуснали страната ни и отбраната им е поел длъжностен юрист. Столичанинът се яви пред съда, само че не се призна за отговорен. Защитата му пледира за оправдателна присъда или за административно наказване.
Издадените присъди могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.    
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР