Двама младежи - на 21 и на 24 години, ще

...
Двама младежи - на 21 и на 24 години, ще
Коментари Харесай

Младежи нападнаха жена за 10 лева

Двама младежи - на 21 и на 24 години, ще дават отговор пред съда за нахлуване над млада жена във Варна. Районната прокуратура в града им повдигна обвиняване за обир, осъществен в съучастничество.
Екшънът се разиграл на 20-ти февруари тази година. Васил и Александър били с другари в в двора на учебно заведение "Иван Рилски " във Варна към 23 часа. Не е ясно какво са правили по това време в учебен двор, само че оттова поели към близкия мол. Забелязали млада жена да върви пред тях и решили да й отмъкнат дамската чанта. Жената забелязала, че мъжете я наблюдават и забързала. Александър я настигнал с тичане, хванал чантата й и се опитал да я изтръгне. Пристигнал й Васил, който хванал момичето през кръста и също почнал да дърпа чантата й.
При оказаната опозиция потърпевшата паднала на земята. Нападателите издърпали чантата и хукнали в посока зеленчуковата борса.В чантата на дамата имали 10 лв., които си разделили. Взели и мобилния телефон, който продали. В хода на следствието Васил и Александър били разпознати и от потърпевшата, и от мъжа, който закупил телефона. Стойността на отнетото със мощ е оценено на 624 лв. от съдебнооценителната експертиза по делото.
Двамата другари са без обучение, не работят и не са осъждани. Предстои наказателното дело против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Ако съдът ги признае за отговорни, те могат да получат наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР