Двама младежи измислили и извършили големия обир на 500 000

...
Двама младежи измислили и извършили големия обир на 500 000
Коментари Харесай

МВР: Двама младежи измислили и извършили обира на 500 000 лева от „Кауфланд“ в Монтана

Двама младежи измислили и направили огромния грабеж на 500 000 лв. в хипермаркет от веригата „ Кауфланд “ в Монтана. Те са обвинени, а дебелото над 100 страници дело е в Районната прокуратура, заяви зам.-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи комисар Цветомил Христов.
За да отмъкнат половин милион лв., младежите заложили доста на предварителна подготовка и познаване на пропуските в системата за сигурност, разясняват проверяващите. Те прибрали парите спокойно, без принуждение и оръжие и офейкали.
Жената, предала оборота от близо половин милион на инкасото менте, без да го познавала. До самоличността на топ обирджиите се стигнало след усилените дейности на проверяващите взаимно с Главна дирекция Национална полиция. Съдействали са им криминалисти от Главна дирекция Полиция бранш „ Телефонни измами “. По неофициална информация обаче лицето на мнимият гард не се вижда добре на фотографията от камерите.
Работещите в „ Кауфланд “ подозират, че той е някогашен чиновник на защитата и добре е познавал изискванията, условията и метода на работа и предаване на инкасото. Неговият човек го очаквал, с цел да поеме торбите с парите. Колата най- евентуално също е била с обозначителни знаци на охранителната компания и е била оставена на паркинга. Според осведомени с политиката на компанията паркингът не се охранява, а видеонаблюдение е обезпечено единствено вътре в магазина, където се следи за обири от клиентите. Разпитани са охранители, чиновници от обслужващия личен състав и шефа на компанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР