Двама миротворци на ООН са загинали, а петима са били

...
Двама миротворци на ООН са загинали, а петима са били
Коментари Харесай

Бомба уби двама миротворци в Мали

Двама миротворци на Организация на обединените нации са починали, а петима са били съществено ранени във вторник, откакто автомобилът им се е натъкнал на мина в северната част на Мали, оповестиха от задачата на Организация на обединените нации.
"Тази заран брониран автомобил от ескорт за доставяне на МИНУСМА се натъкна на мина на автомагистралата Тесалит-Гао ", обявиха от МИНУСМА.
Служител на задачата на Организация на обединените нации съобщи, че и двамата починали са египтяни.
Ранените са били евакуирани, откакто на мястото са били изпратени сили за бързо реагиране, се споделя в изказване на задачата.
"МИНУСМА изрично осъжда това нахлуване, което може да съставлява военно закононарушение според интернационалното право, и отбелязва със угриженост честото потребление от терористични групи на самоделни взривни устройства, с цел да се сковават интервенциите на задачата и да се попречва възобновяване на мира и стабилността ", се споделя в него.
"Мините и спонтанните взривни устройства в Мали засягат без разлика личния състав на Организация на обединените нации, малийските сили за защита и сигурност и общностите, на които служим ".
В Ню Йорк Съветът за сигурност на Организация на обединените нации също осъди нападението "по най-категоричен метод " и прикани малийските управляващи да стартират следствие, като повтори предизвестието, че "нападенията, ориентирани против миротворци, могат да съставляват военни закононарушения според интернационалното право ".
МИНУСМА - Многостранната интегрирана задача на Организация на обединените нации за стабилизиране в Мали - е една от най-големите мироопазващи интервенции на Организация на обединените нации и една от най-опасните. Организация на обединените нации съобщи, че 177 нейни военнослужещи са починали вследствие на враждебни дейности, в това число четирима през юни. На 23 юни осем миротворци са били ранени от мина в региона на Тимбукту.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР