Двама министри - на вътрешните работи и на отбраната, ще

...
Двама министри - на вътрешните работи и на отбраната, ще
Коментари Харесай

МИГРАНТСКИЯТ НАТИСК:Вътрешни проверки в МВР и съмнения за замесени полицаи в схемите

Двама министри - на вътрешните работи и на защитата, ще посетят през днешния ден българо-турската граница в региона на Елхово. Иван Демерджиев и Димитър Стоянов ще обходят и част от оградата.

„ Текат вътрешни инспекции. Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме подозрения да са забъркани наши служители на реда. Ще бъдат подхванати ограничения безусловно в идващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, във връзка с които ще се подхващат наказателни производства”, сподели още вътрешният министър и вицепремиер.

След последните случаи на нелегално прекосяване на границата от бежанци, от военното ведомство изпратиха над 300 чиновници, както и техника на границата с Турция. Към защитата са включени безпилотни летателни апарати и дронове. Димитър Стоянов изясни, че командированите военни по границата са от цялата страна.

„ Ако преди натискът беше 1000 души, върнати дневно, за последното денонощие те са към 500”, разгласи Демерджиев. По думите му по-сериозна интервенция от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла голям запас да охранява границите си с Афганистан. „ Нашата цел е да върнем огромна част от тези сили по нашата граница”, разгласи вътрешният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР