Двама министри – на регионалното развитие и на транспорта, отново

...
Двама министри – на регионалното развитие и на транспорта, отново
Коментари Харесай

Министър Нанков: Работи се бързо и адекватно по ремонта на язовир Рогозен 1“

Двама министри – на районното развиване и на превоза, още веднъж пристигнаха на ревизия на язовир " Рогозен " в община Хайредин, който преди месец преля и провокира заплаха от наводняване в три села. С отпуснатите от държавното управление 3 милиона лв. сега не престават аварийно-възстановителните действия по преливника. Въпреки че за популацията към този момент няма непосредствена заплаха, частичното бедствено състояние в общината остава.


Дъното на опустошения преливник се укрепва посредством терасиране и насипване със скални материали, споделиха от фирмата-изпълнител. Работата на обекта е извънредно рискова, тъй като под преливника продължава да просмуква вода от язовира.
Красимир Василев, основен инженер на Директива за птиците „ ТСВ ": - В момента вършим всичко допустимо да спрем процесите на обрушване на дигата на язовирнаата стена към чашата на язовира.
До язовира е изработен краткотраен път за транспортиране на голямото количество строителни материали и е обезпечена нужната техника.
Николай Нанков, министър на районното развиване: - Над 1500 траверси железобетонни, над 2500 кубика земно-скална маса все още е поставена в подсилване на стената, естествената проводимост на водните количества през превилника ще бъде също обезпечена. Ивайло Московски, министър на превоза: - Миналата седмица, когато е имало дъждове и язовирът е препълнен, към този момент положената основа е устояла, което значи, че тази технология е вярна.
Монтираните 4 сифона не престават да изхвърлят огромно количество вода, като задачата е равнището да се намали до мъртъв размер,за да може да стартира ремонтът на язовира
Тодор Алексиев, кмет на община Хайредин: - Най-добрият вид освен за нас, само че и за други общини с такива дребни язовири, които съставляват заплаха, е да ги предадем на страната, тъй като тя ще може да ги стопанисва по-добре от общините.
Срокът за завършването на спешните действия по подсилване на преливника на язовир " Рогозен 1 " е 90 дни, незабавно по-късно ще стартира възобновяване на стената на прилежащия язовир Бързина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР