Двама мераклии за общински съветници във Враца, единият от които

...
Двама мераклии за общински съветници във Враца, единият от които
Коментари Харесай

ЦИК поряза мераклии за общински съветници във Враца и за кмет на Нефела

Двама мераклии за общински съветници във Враца, единият от които е и претендент за кмет на село Нефела, отпадат от конкуренцията, научи BulNews.bg. На 1 октомври Общинската изборна комисия е излязла с решение за изтриване на регистрациите им.
Емил Дамянов Николов е повдигнат от локална коалиция „ Български либерален център – БДЦ “. Той е подложен под номер 34 в листата им за общински съветници, а също така се бори за кметския стол на село Нефела, още веднъж с тяхна поддръжка. В Общинска изборна комисия във Враца обаче е постъпило писмо от ЦИК с резултати от осъществени инспекции за несъответствия на записаните претенденти в базата данни на ГРАО. Установено е, че претендентът има непрекъснат адрес на територията на община Враца, само че актуалният му адрес е бил в чужбина. Той не отговарял на §1, т.5 от спомагателните разпореждания на Изборния кодекс да е живял тук минимум 6 месеца преди вота. Така Емил Николов отпада от присъединяване си в конкуренцията както за общински консултант, по този начин и за кмет.
Другият премахнат претендент е издигнатият от партия „ Атака “ Христо Марински. Той попада под номер 10 в листата им за локалния парламент. Службите още веднъж открили проблем с адресната му регистрация и наредили той да бъде премахнат от описите.
Партиите и локалните обединения нямат право да оферират нови претенденти на мястото на заличените, като позицията заличения претендент остава празна и листата не се пренарежда, прецизират от ОИК-Враца..
Решението предстои на оборване в тридневен период от оповестяването му пред Централната изборна комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР