Двама маскирани роми са ограбили в нощта срещу неделя 86-годишен

...
Двама маскирани роми са ограбили в нощта срещу неделя 86-годишен
Коментари Харесай

Цигани пребиха и ограбиха възрастен мъж, Гешев отиде на място /снимки/

Двама маскирани роми са ограбили в нощта против неделя 86-годишен мъж от пловдивското село Трилистник. Затова и под надзора на прокуратурата се организира профилирана интервенция против битовата престъпност. На място дойдоха основният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Двамата посетиха потърпевши пенсионер. Главният прокурор е обезпечил потърпевшият възрастен мъж да бъде прегледан наново от медицински екип, който ще го посети в дома му.
След подхванати незабавни дейности по определяне причинителите на грабежа, са арестувани 32-годишен мъж и 16-годишно момче, като и двамата от ромски генезис.
По първични данни грабежът е осъществен малко след среднощ. Двамата роми нахлули в дома на възрастния мъж, като разрушили входната врата. Те почнали да му нанасят удари в лицето, а следтова преровили жилището и разкрили и взели портфейла му, в който имало 100 лв. и персонални документи. Извадили парите от портфейла а по-късно избягали и захвърлили портмонето. По данни на прокуратурата те са подготвили да отмъкнат и кафе машина. Апелативна прокуратура - Пловдив
След като бил подаден сигнал на незабавния телефон 112, неотложно е почнало търсене на нападателите от чиновници на бранш "Криминална полиция “. Издирването е извършено под управлението на Окръжна и Районна прокуратура - Пловдив. Грабежът е бил оголен единствено за няколко часа, като са открити и арестувани причинителите на закононарушението – Павел А., на 32 години, и Ангел М., на 16 години, от с. Трилистник.Апелативна прокуратура - Пловдив
Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за осъществения в съучастничество обир и ще бъдат арестувани от наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане до съда за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
От прокуратурата оповестиха, че 16-годишният Ангел е бил осъждан за осъществено от него блудничество през предходната година, като сега тече изпитателния период на условната му присъда.
Предвидените от закона санкции за закононарушението, в което двамата ще бъдат упрекнати, са затвор за период от 3 до 10 години – за пълнолетния причинител и отнемане от независимост за период до 3 години – за малолетния.
Разследването по случая продължава, като досега, са били осъществени разпити на очевидци, оглед, претършуване и изземване. Иззети са материални доказателства. Предстои назначение на експертизи.
От прокуратурата приканват жителите, в случай че са потърпевши от закононарушения, осъществени от двамата обвинени, да се обадят и подадат сигнал в Министерство на вътрешните работи или до магистратите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР