Двама македонски граждани (на 50 и 54 години) - извършители

...
Двама македонски граждани (на 50 и 54 години) - извършители
Коментари Харесай

Спипаха македонци, крали пари от дрехи в заведения в Бургас

Двама македонски жители (на 50 и 54 години) - причинители на обири на парични суми, съхранявани във връхните облекла на гости в елитни бургаски заведения, оставени без контрол на закачалки или столове, бяха арестувани, оповестяват от Министерство на вътрешните работи Бургас.

Мъжете влизали в заведенията под претекст, че са клиенти, оглеждали вътрешността им и повърхностно закачали своите връхни облекла на закачалки в комерсиалния обект. Разглеждали деликатно менюто или водели пространни диалози със сервитьорите, след което ставали и до момента в който вземали личните си връхните облекла, преджобвали облеклата на другите гости.

По тази скица е осъществена кражба на сумата от 500 $, 300 лева и 200 египетски паунда, благосъстоятелност на 33 годишен софиянец.

Македонците ползвали и втора скица, чрез която в друго бургаско заведение, ситуирано в к-с " Лазур ", седнали наоколо до масата на набелязаната жертва, чието сако било наметнато върху облегалката на стол. Използвайки моментното разпръскване и неналичието на контрол, македонците съумели за преджобят сакото на клиента - 39 годишен айтозлия, като лишили сумата от 240 лв. и 195 евро.

Подобни дейности непознатите жители се пробвали да приложат и в други бургаски заведения в Централна градска част, само че те не се увековечили с триумф. След двата " удара " македонците отпътували за София с цел да прикрият следите си, само че вследствие на бързи полицейски дейности са арестувани в София дружно с автомобила им " Ауди А 8 ", със софийска регистрация.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР