Двама мъже загинаха при плуване по време на триатлон в графство Корк

...
Двама мъже загинаха, докато участваха в събитие по триатлон Ironman
Коментари Харесай

Двама мъже загинаха, докато участваха в събитие по триатлон Ironman в Югал, графство Корк.

Мъжете, единият на възраст около 60 години, а другият около 40 години, участваха в секцията по плуване, когато изпаднаха в затруднение при отделни инциденти.

Те бяха извадени от водата от службите за спешна помощ.

Разбира се, че един от мъжете е ирландец, но е живял в Обединеното кралство, докато другият е бил от Канада, съобщи ирландският телевизионен оператор RTÉ.

Мъжете са участвали в състезание Ironman 70.3, известно още като половин ironman.

Обикновено включва 1,2 мили (1,9 км) плуване, 56 мили (90,1 км) цикъл и 13,1 мили (21,1 км) бягане.

Gardaí (ирландската полиция) каза, че и двамата мъже са били обявени за мъртви от медицинския персонал и местният следовател е бил уведомен.

Организаторите на събитието, Ironman Ireland, казаха, че са „дълбоко натъжени“ от смъртните случаи.

"По време на плувната част от неделното състезание, персоналът по безопасността осигури незабавна медицинска помощ, след като установи, че спортистите се нуждаят от помощ," се казва в него.

Тази публикация във Facebook не може да бъде показана във вашия браузър. Моля, активирайте Javascript или опитайте с друг браузър. Вижте оригиналното съдържание във Facebook BBC не носи отговорност за съдържанието на външни сайтове. Съдържанието във Facebook може да съдържа реклами. Пропускане на публикация във Facebook от IRONMAN Ireland

Разрешаване на съдържание във Facebook?

Тази статия съдържа съдържание предоставени от Facebook. Искаме вашето разрешение, преди да се зареди нещо, тъй като те може да използват бисквитки и други технологии. Може да искате да прочетете и преди да приемете. За да видите това съдържание, изберете „приемам и продължавам“.

Приемам и продължавам BBC не носи отговорност за съдържанието на външни сайтове. Съдържанието във Facebook може да съдържа реклами. Край на публикацията във Facebook от IRONMAN Ireland

"Споделяме нашите най-големи съчувствия със семействата и приятелите на спортистите и ще продължим да им предлагаме нашата подкрепа, докато те преминете през този много труден момент."

Съветът на окръг Корк каза, че в момента предлага „всяка необходима помощ на Ironman Group и всички засегнати“.

„Искаме да изразим нашата благодарност на участващите агенции за реагиране, включително нашия специализиран противопожарен и спешен персонал за техните непоколебими усилия в този труден момент“, се добавя в него.

Събитието по триатлон, което включва и пълен Ironman заедно със събитието 70.3, продължи в неделя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР