Двама мъже, свили от квартирата на румънски туристи във Варна

...
Двама мъже, свили от квартирата на румънски туристи във Варна
Коментари Харесай

Осъдиха двама, свили 1700 лева от квартирата на румънци във Варна

Двама мъже, свили от квартирата на румънски туристи във Варна валута на стойност 1700 лв., бяха наказани през днешния ден. На двамата подсъдими – надлежно 45-годишен, работил като причинител, и 51-годишен, работил като помощник в кражбата, съдът наложи санкции от по 8 месеца отнемане от независимост, изтърпяването на които се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Наказанията бяха наложени с присъда по реда на съкратеното правосъдно разследване, с самопризнание на виновността и понижаване с 1/3 на избраните им санкции.

Конкретната кражба е осъществена на 28 юни предходната година от апартамент от комплекс във варненския квартал " Аспарухово “, предан чартърен на семейство задгранични туристи. Двамата подсъдими са осъществили действието взаимно в тандем, като 51-годишният мъж, в ролята си на  помощник, ден по рано авансово набелязал жилището и евентуалните жертви, а в деня на самата кражба съзнателно улеснил съучастника си и посредством физическо наличие в региона на похищението, посредством предоставяне на препоръки по телефона и наблюдаване за появяването на трети лица. Така 45-годишния обвиняем на посочената дата, посредством потребление на неустановено техническо средство съумял да отключи секретния патронник на входната врата и до момента в който туристите били на плаж да отнеме непознати движими движимости - банкноти в лв., евро и румънски леи, с обща  левова равноценност на към 1700 лв..

Двамата подсъдими били арестувани от криминалисти в непосредствена непосредственост до местопроизшествието при потеглянето им с употребения за напредване автомобил, като в тях били открити откраднатите банкноти, а в автомобила били открити и конфискувани голям брой механически средства за отключване на брави на порти. 

Направените по делото разходи се поемат по равно от двамата подсъдими. Присъдата на Районен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР