Двама мъже са задържани за шофиране след употреба на алкохол

...
Двама мъже са задържани за шофиране след употреба на алкохол
Коментари Харесай

Задържаха двама пияни шофьори в Силистренско

Двама мъже са арестувани за шофиране след приложимост на алкохол в Силистренско, оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи.

Мъж на 29-години е арестуван, откакто позволил пътнотранспортно произшествие в нетрезво положение. Инцидентът е от 1 юни, към 23:00 часа, в град Алфатар, когато с несъобразена скорост мъжът управлявал лек автомобил „ Хонда " и се блъснал в паркирана кола. 

Пристигналите на адреса полицейски чиновници тествали лидера с дрегер, който отчел 2.81 промила алкохолно наличие в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за здравно проучване, арестуван е за период до 24 часа.

За шофиране в нетрезво положение в ареста е арестуван и 59-годишен мъж. Той е засечен през вчерашния ден, към 20:30 часа, по ул. „ Н.Й. Вапцаров " в Силистра зад кормилото на лек автомобил „ Мерцедес ". Алкохолната му проба с дрегер отчела 1.61 промила. Водачът е дал кръвна проба, арестуван е за период до 24 часа.

Справката демонстрира, че през предходната година в Силистренско са формирани 226 акта за определяне на административно нарушаване против водачи, използвали алкохол, като 123 от тях са за централизация под 1,2 промила, а 103 - за централизация над 1,2 промила. Съставени са и 75 акта против водачи, използвали наркотични субстанции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР