Двама мъже са задържани за отглеждане на наркотични вещества. Иззети

...
Двама мъже са задържани за отглеждане на наркотични вещества. Иззети
Коментари Харесай

Двама мъже са задържани за отглеждане на наркотични вещества в Луковитско

Двама мъже са арестувани за развъждане на наркотични субстанции. Иззети са 80 растения канабис. Това е станало при профилираната полицейска интервенция по противопоставяне на разпространяването, съхранението и разпространяването на наркотични субстанции, оповестяват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч.
Полицейските дейности са извършени под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч.

На 30 септември в двор към частен дом в село Дерманци, община Луковит, служителите на реда са открили две оранжерии, с обща повърхност 67 кв. метра и засадени с канабис. Във вътрешността на пространствата са разкрили общо 81 растения, с височина от 180 до 270 см, а на разнообразни места в двете оранжерии са открити чували с отделена листна маса, с общо тегло 10.300 кг. В стопанска постройка са открити 3.400 кг съцветия, специфична машина за обособяване на съцветия, както и друг по тип препарати за торене.

Полицейските чиновници са направили и претършуване на къщата, като в таванското помещение са открити и конфискувани съцветия от канабис, с обща маса 8.550 кг. Общото конфискувано количество канабис е 36.100 кг.

На място са открити и за период от 24 часа са арестувани двама мъже, на 43 и 21 години.

В хода на последвалите процесуално-следствените дейности, в къща в прилежащо село населявана от едно от арестуваните лица, в стопанска постройка служителите на реда са намерили и иззели зелена маса от растения канабис, с общо тегло 2.850 кг., а в къщата са разкрили револвер, без сериен номер.

Образувани са две досъдебни производства и работата не престават чиновници на районното ръководство в Луковит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР