Двама мъже са задържани през изминалото денонощие за грабежи в

...
Двама мъже са задържани през изминалото денонощие за грабежи в
Коментари Харесай

Двама мъже са задържани за грабежи в Хасково и Димитровград

Двама мъже са арестувани през миналото денонощие за грабежи в Хасково и Димитровград, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

В Хасково през вчерашния ден в 17:40 ч. на незабавния телефон е подаден сигнал от служителка в офис за парични преводи и разплащания в комплекс " Веспрем " в града. Жената съобщила, че 10 минути по-рано в офиса е влезнал мъж с качулка на главата и здравна маска на лицето. Непознатият се доближил и насочил към нея нож. Поискал да му даде оборота от касата. Изплашената жена му предала наличните 2010 лева и 200 лв. на монети, които той прибрал в чанта и се отдръпнал в незнайна посока.

Незабавно са образувани екипи по търсене на нападателя и три часа по-късно 48-годишният мъж, прочут на полицията, е открит и арестуван с част от парите. Мярката на задържане на хасковлията е до 24 часа по формираното досъдебно произвеждане.

От ръководството в Димитровград оповестяват и за арестуван мъж, ограбил жена през вчерашния ден. Шейсет и осем годишната пострадала разказала, че в 14:00 ч., до момента в който се движила по бул. " Д. Благоев ", била нападната в тил от мъж с качулка, който се опитвал да вземе дамската ѝ чанта. Дръжката на чантата се скъсала, тя се разтворила и той откраднал портмонето ѝ. По данни на пострадалата в него имало 120 лева, дебитна карта и персонални документи. В хода на издривателните дейности служителите на реда са заловили 35-годишен мъж от града, прочут с сходни прояви. Откраднатата сума била у него, а той признал дейностите си пред чиновниците на реда.

Преди тези два случая последният обир в района беше в Димитровград, където на 24 февруари т. година 28-годишна жена беше нападната в парк, а причинителят - мъж на 29 години, взе със мощ дамската ѝ чанта и мобилен телефон. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР