Двама мъже са задържани по подозрение в извършване на незаконен

...
Двама мъже са задържани по подозрение в извършване на незаконен
Коментари Харесай

Задържаха двама за незаконен лов

Двама мъже са арестувани по съмнение в осъществяване на противозаконен лов в землището на силистренското село Голеш при профилирана полицейска интервенция през вчерашния ден, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, предава Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Около 18,00 часа в периферията на горски масив е засечен високопроходим автомобил с двама мъже на 47 и на 30 години, по-възрастният от които ловджия в ловната дружинка на Голеш. При осъществената инспекция е открита приготвена за пукотевица законно притежавана ловна карабина с патрон в цевта и зареден пълнител и мощен ръчен прожектор. Двамата са арестувани в полицейския арест за период до 24 часа, автомобилът и оръжието са конфискувани.

За осъществяване на лов без постоянно удостоверен билет и без документално позволение те ще бъдат глобени с актове по Закона за лова и запазване на дивеча.

По данни от ловно-рибарското сдружение в Силистра, при постоянно осъществяваните инспекции на експерти от сдружението, полицията и горското стопанство, до момента не са засичан бракониерски нападения. Извършват се инспекции от страна на виновните институции за спазването на разпоредбите за сигурност по време на лов, ограниченията за биосигурност, противопожарните правила за запазване и отбрана на горските територии.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР