Двама мъже са задържани на при опит да внесат нелегално

...
Двама мъже са задържани на при опит да внесат нелегално
Коментари Харесай

`Двама задържани на ГКПП `Кулата“ при опит да внесат над 90 килограма канабис

Двама мъже са арестувани на при опит да внесат незаконно в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ над 90 кг канабис. Часове преди този момент на ГКПП- Видин -Дунав мост 2 чиновници на Агенция „ Митници “ задържаха различен камион с над 120 кг от опиата.  

Наркотикът на Кулата е открит по време на подробен рентгенов надзор на тежкотоварна комбинация с българска регистрация, която е влезнала от Гърция. Служители от отдел „ Борба с наркотрафика към Агенция Митници са направили следваща физическа инспекция на влекача с хладилно полуремарке. В особено построен тайник- двойно дъно на хладилното ремарке, са открити 154 пакета с марихуана с общо тегло 92 кг. 

Шофьорът на камиона и пътуващия с него мъж са арестувани за 72 часа, а прокуратурата им е повдигнала обвинявания и следва да изиска непрекъсната мярка „ задържане под стража “. 

Часове преди удара на митническите чиновници на Кулата, техни сътрудници и чиновници на ГДБОП са разкрили в различен камион над 120 кг канабис на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин- Дунав мост 2. 

По документи влизащия в България тежкотоварен автомобил с българска регистрация е превозвал месо от Румъния. Наркотикът е открит сред палетата със стока, прикрит в сакове и чанти от зебло. 

Водачът на транспортното средство – турски жител е арестуван в качеството на обвинен за осъщественото незаконно действие.
За преместване през границата на страната на високорискови наркотични субстанции законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до петнадесет години и санкция от 100 хиляди до двеста хиляди лв.. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР