Двама мъже са задържани на при опит да внесат нелегално

...
Двама мъже са задържани на при опит да внесат нелегално
Коментари Харесай

Двама задържани на ГКПП Кулата при опит да внесат над 90 килограма канабис

Двама мъже са арестувани на при опит да внесат незаконно в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " над 90 кг канабис. Часове преди този момент на ГКПП- Видин -Дунав мост 2 чиновници на Агенция „ Митници “ задържаха различен камион с над 120 кг от опиата.  

Наркотикът на Кулата е открит по време на подробен рентгенов надзор на тежкотоварна комбинация с българска регистрация, която е влезнала от Гърция. Служители от отдел „ Борба с наркотрафика към Агенция Митници са направили следваща физическа инспекция на влекача с хладилно полуремарке. В особено построен тайник- двойно дъно на хладилното ремарке, са открити 154 пакета с марихуана с общо тегло 92 кг. 

Шофьорът на камиона и пътуващия с него мъж са арестувани за 72 часа, а прокуратурата им е повдигнала обвинявания и следва да изиска непрекъсната мярка „ задържане под стража “. 

Часове преди удара на митническите чиновници на Кулата, техни сътрудници и чиновници на ГДБОП са разкрили в различен камион над 120 кг канабис на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин- Дунав мост 2. 

По документи влизащия в България тежкотоварен автомобил с българска регистрация е превозвал месо от Румъния. Наркотикът е открит сред палетата със стока, прикрит в сакове и чанти от зебло. 

Водачът на транспортното средство – турски жител е арестуван в качеството на обвинен за осъщественото незаконно действие.

За преместване през границата на страната на високорискови наркотични субстанции законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до петнадесет години и санкция от 100 хиляди до двеста хиляди лв., оповестява БНР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР