Двама мъже са с повдигнати обвинения, след като са направили

...
Двама мъже са с повдигнати обвинения, след като са направили
Коментари Харесай

Жестоко убийство на съпругата на координатора на ГЕРБ в Русе, двама мъже са обвинени

Двама мъже са с повдигнати обвинявания, откакто са създали цялостни признания за жестокото ликвидиране на собственичката на аптеки Еранухи Пехливанян в Русе.

Тя е брачна половинка на общинския координатор на ГЕРБ Бедрос Пехливанян. Изчезнала е на 11 януари, след което близките ѝ подали сигнал, а тялото ѝ е било намерено разчленено на части в р. Русенски Лом, на към 30 км. от града.

Във вторник полицията е задържала двама мъже, които в хода на разпитите са създали цялостни признания. Мотивът е бил алчен – от дамата са отнети 65 хиляди лв., а убийството е било осъществено, с цел да бъде затулен грабежът, оповестиха от прокуратурата в града.

Мъжете са задържани в период до 72 ч., като прокуратурата ще желае непрекъснатото им задържане под стража. Двамата са познати на силите на реда, имат регистрации в полицията. Убийците са с букви Г.В, роден през 1972 и М.М, роден през 1966, разкриха от обвиняването. Единият мъж няма нито един ден трудов стаж, а другият е някогашен митнически чиновник. И двамата са се познавали с убитата жена и с нейното семейство. 

Според обвиняването, мъжете са следили Пехливанян в продължение на повече от един месец. Установили са, че тя постоянно носи в себе си огромна сума пари. В деня на закононарушението тя е държала 20 000 лева в автомобила си, когато е спряна от двамата съучастници. Един от тях е бил облечен в униформа със знаци на полицията, оповестяват от русенската прокуратура. 

Той е влезнал в нейния автомобил и е сложил белезници. Вторият обвинен се е намирал в друга кола, в която дамата е била преместена след това. Тримата са се насочили към дома й, тъй като похитителите са разбрали, че там се държат още пари в брой. След като са лишили още към 45 000 лева, те са решили да убият дамата, с цел да не ги издаде. 

Част от откраднатите пари са били открити. Разследването продължава.

Първоначално полицията е работила по версия похищение, само че бързо криминалистите от ОД на Министерство на вътрешните работи в Русе и сътрудниците им от Групово дело „ Национална полиция “ разбрали, че става дума за ликвидиране.

Пред Българска национална телевизия брачният партньор на Еранухи – Бедрос Пехливанян, който е ръководител на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, съобщи, че никой не е търсил откуп от него.

Семейство Пехливанян държи огромна верига аптеки в Русе. През 2019 година са имали 67 чиновници, 50 хиляди лева капитал и 10,3 млн. лева оборот на ръководените сдружения, които са били с облаги от 116 хиляди лв., демонстрират данните от уеб страницата yox.bg.

Според последната декларация на Пехливанян пред КПКОНПИ фамилията има 6 компании и 13 парцела – най-вече в Русе. Разполагат с 8 депозита в лв. и евро за над 540 хиляди лева, като съществена част от тях са на името на Еранухи. Имат акции в „ Алианс сървиз “ ЕАД, където съветникът от ГЕРБ е бил член на борда на шефовете.

Бившият министър председател Бойко Борисов изрече съболезнования на околните на Еранухи Пехливанян с обява във Фейсбук. „ Съболезнования на Бедрос Пехливанян и сина му. Не сте сами! Бедо е един от хората, с които поставихме началото на ГЕРБ в Русе през 2008 година Благодаря на служителите на реда и прокурорите, които стигнаха до причинителите на това тежко закононарушение “, написа той.

Това е второ изключително грубо ликвидиране в Русе през последните години. През 2018 водещата на предаване и административен шеф на локалната телевизия ТВН Виктория Маринова беше открита мъртва на едвам 30-годишна възраст. Убиецът Северин Красимиров беше наказан на 30 година отнемане от независимост от Окръжен съд – Русе.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР