Двама мъже са измръзнали до смърт в Сърбия, след като

...
Двама мъже са измръзнали до смърт в Сърбия, след като
Коментари Харесай

Студ скова Балканите! Снегът взе жертви в Сърбия

Двама мъже са измръзнали до гибел в Сърбия, откакто студена вълна обхвана Балканите и провокира проблеми в пътното придвижване и електроснабдяването, както и затваряне на учебни заведения, осведоми Асошиейтед прес.

Сръбската държавна телевизия заяви, че тялото на 48-годишен мъж е открито през днешния ден в снега в село в Северна Сърбия, като явно индивидът е умрял през нощта. По-късно малкия екран заяви за още една една жертва на студа в северозападния град Шид - мъж на 61 години.

В Централна Сърбия няколко обитаеми места останаха без ток. Властите предизвестиха жителите да се пазят на улицата и в парковете от падащи клони поради изобилния сняг.

В неделя поради снега рейс се прекатурна, трима души са починали. 32 са ранени, от които четирима са в съществено положение. Трагедията се разиграла на автомагистрала в Южна Сърбия покрай град Лесковац. Според полицията рейсът е бил с македонски регистрационни номера. Сърбия от събота е покрита със сняг, което забави трафика по пътищата и докара до произшествия, написа новини.бг.

Хиляди домове без ток, закъснения на полети, затворени учебни заведения и блокирани пътища - това са последствията от изобилните снеговалежи в Румъния през последните дни, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Затворени за придвижване бяха пътни сектори в разнообразни окръзи в Западна и Централна Румъния. Черноморското пристанище Мангалия пък е затворено поради мощен вятър.

Четири самолета на летището в град Сибиу, в централната част на страната, отлетяха през днешния ден със закъснения сред 40 и 70 минути поради снега и премахване на заледявания. Снежната завивка в Сибиу е 20 см, а сега продължава слаб снеговалеж.

Много влакове бяха блокирани от паднали дървета върху релсите, а в Североизточна Румъния тук-там се постанова потреблението на обиколни направления. Общо 260 дървета са паднали, 36 от тях коли, четири електрически стълба и два покрива са били съборени, а доста електрически кабели са прекратени.

В понеделник сутринта в окръг Тимиш (Западна Румъния) изцяло или отчасти без ток бяха 57 селища. Засегнати от повредите са 45 000 души. В прилежащия окръг Арад 12 000 души са без електричество в 32 обитаеми места. Близо 5000 семейства във Вранча и над 1000 в окръг Бузъу в Източна Румъния също са без ток през днешния ден, поради повреди, породени от мощния вятър.

Заради изобилните снеговалежи, всички учебни заведения в окръг Тимиш са затворени през днешния ден и на следващия ден. Учебните занятия са анулирани през днешния ден и в 62 образователни заведения в окръг Караш-Северин и в 39 учебни заведения в окръг Арад в западната част на страната.

В Македония, поради интензивни превалявания от сняг, се вкарва възбрана за придвижване на тежки товарни коли на пътя Крива Паланка - граничен пункт Деве Баир. Забрана за движените на тежки товарни коли се вкарва и на пътната права Делчево до граничен пункт Делчево, осведоми Автомобилният съюз на Македония.

Пътищата в Македония са мокри, североизточната част на страната продължава да вали сняг, написа " Слободен щемпел ".

В Босна учебните заведения затвориха порти за два дни в градовете Конич и Ябланица, а по някои пътища е неразрешено придвижването на камиони и тирове.

Босненските управляващи оповестиха, че са избавили група мигранти през вчерашния ден, които се изгубили в планински регион на границата с Хърватия. Мигрантите са били отведени в близкия град Бихач. Двама от тях са със съществени измръзвания, откакто прекарали на открито един ден в опит да влязат в членката на Европейски Съюз Хърватия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР