Двама мъже от Варна, привлечени към наказателна отговорност за разпространение

...
Двама мъже от Варна, привлечени към наказателна отговорност за разпространение
Коментари Харесай

Двама мъже от Варна, обвиняеми по две досъдебни производства за разпространяване на порнографски материали с деца, остават задържани под стража

Двама мъже от Варна, привлечени към наказателна отговорност за разпространяване на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица ненавършили 18 години, което е осъществявано като продължавано закононарушение, остават в ареста по искане на Районната прокуратура във Варна. Я.К. (39 г.) и В.Ц. (48 г.) са упрекнати за закононарушение по член 159, алинея 4, т. 1, по отношение на алинея 2, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Те бяха арестувани за период до 72 часа, откакто при огромна интервенция, провела се на 18 ноември 2022 година в няколко града в страната, с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и ГДБОП, беше разкрита мрежа за разпространяване на нецензурен материали с присъединяване на деца.

При осъществените претърсвания, в домовете на Я.К. и на В.Ц. са открити и конфискувани електронни устройства и носители, съдържащи подиуми на полово принуждение с деца сред 2 и 10 години.

Определенията на Районен съд – Варна подлежат на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР