Двама мъже от село Подвис, обл. Бургас, превозвали общо 13

...
Двама мъже от село Подвис, обл. Бургас, превозвали общо 13
Коментари Харесай

Задържаха двама каналджии край Шумен, превозвали 13 нелегални афганистанци

Двама мъже от село Подвис, обл. Бургас, превозвали общо 13 непознати жители, минали без позволение през границата на Република България, са арестувани край Шумен. По случаите са формирани досъдебни производства по член 281, алинея 2 от Наказателен кодекс. Двамата българи са арестувани.

Единият от тях – 28-годишният Х.К към този момент е притеглен в качеството му на обвинен за това, че за да набави за себе си имотна полза незаконно подкрепя чужденец да минава в страната в нарушаване на закона. Той е осъждан и е направил действието в изпитателен период по предишно наказание. Предстои да бъде повдигнато обвиняване и на 37-годишния М.Т.

Районна прокуратура – ще внесе претенции за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата мъже.
свързани новини3817на 16.11.20213582на 08.11.2021
Срещу 11 от непознатите жители има формирани бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс, останалите двама са малолетни и няма да бъдат съдени.

Според информацията, предоставена от арестуваните мъже, всички те идват от Афганистан, и са минали незаконно границата сред Република Турция и Република България на неустановено все още място. Чужденците нямат документи за идентичност. Двама от тях показват, че са на възраст под 18 години.

Работата по формираните досъдебни производства и тази по бързите производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинявания, като всички те ще бъдат арестувани за период до 72 часа.

Изяснява се съпричастността на двамата българи и към други аналогични случаи, по време на които са установявани чужденци, незаконно минали държавната граница, в област Шумен.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР