Двама мъже от село Бенковски ще отговарят пред Районния съд

...
Двама мъже от село Бенковски ще отговарят пред Районния съд
Коментари Харесай

Съдят двама мъже, извършили грабеж на възрастна жена

Двама мъже от село Бенковски ще дават отговор пред Районния съд за осъществен от тях обир, съпроводен със мощ и закани, като всеки от тях е съучастник на действието. С.М. и Ш.Ш. са предадени с обвинителен акт на Районна  прокуратура – Варна за осъщественото от тях закононарушение по чл.198, ал.1 по отношение на чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години.

31-годишният С.М. и 37-годишният Ш.Ш. са упрекнати за това, че на 18 ноември 2021 година, на разсъмване, влезнали непозволено в дома на стара жена от село Бенковски, която и двамата познавали. На обвинените било добре известно, че тя била самотно живееща, заради което те решили да влязат точно в нейното жилище. За задачата те били облечени с черни спортни екипи, носели зимни плетени шапки и медицински маски на лицата си.

Двамата мъже разрушили катанец, с който била заключена една от стаите в къщата и влезнали вътре. Там се намирала потърпевшата жена, която в този миг гледала телевизия. Ш.Ш. я хванал с двете си ръце в региона на китките, след което изискал от нея да им даде всички пари, с които разполага, като й отправил заплашителни реплики, съдържащи закани за разпра. В същото време С.М. се насочил към скрин с чекмеджета, където разкрил сума пари.

Двамата мъже съумели да вземат общо 1305 лв., персонални документи на дамата, както и два мобилни телефона, дружно със сим-карти. След това напуснали дома на старата жена. Тя не потърпевша физически при похищението.

Обвиняемите са известни на органите на реда и са осъждани. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР