Двама мъже от ромския квартал на Берковица Раковица“ са уличени

...
Двама мъже от ромския квартал на Берковица Раковица“ са уличени
Коментари Харесай

Хванаха двама мъже от ромския квартал на Берковица да купуват гласове за предстоящия вот

Двама мъже от ромския квартал на Берковица „ Раковица “ са уличени в пазаруване на гласове за идните избори, оповестяват от полицията. При претършуване в домовете им през вчерашния ден са открити тетрадки с имена на хора и изписани против тях парични суми, допълват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.
От дома на 46-годишен престъпно проявен гражданин на „ Раковица “ е конфискувана тетрадка с изписани имена на хора от квартала и против тях парични суми.
От дома на 62-годишен престъпно проявен мъж от същия квартал са конфискувани седем бележника и тетрадки с изписани имена на хора и против тях парични суми.
Срещу двамата са формирани досъдебни производства за закононарушения против политическите парва на жителите и пазаруване на гласове по член 167 от Накаателния кодекс.
От ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха, че от началото на предизборната акция в района са тествани голям брой сигнали за пазаруване на гласове, като в осем случая полицията е намерила в разнообразни домове тетрадки с изписани имена на хора и парични суми. Случаите са в село Доктор Йосифово в община Монтана, в село Якимово - център на едноименната община, в село Сталийска махала в община Лом, в Берковица и четири случая в ромския квартал на Берковица „ Раковица “.
Трима от обвинените бяха арестувани за денонощие в полицейския арест, а по всеки от случаите тече следствие, прецизираха от полицейската дирекция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР