Двама мъже от Берковица спукали от бой шофьор заради рисково

...
Двама мъже от Берковица спукали от бой шофьор заради рисково
Коментари Харесай

Северозападни страсти! Двама пребиха шофьор заради рисково изпреварване

Двама мъже от Берковица спукали от пердах водач поради рисково изпреварване, бяха наказани на по 1 000 лв. санкция, научи BulNews.bg. Делото против хулиганите се гледа преди дни в районния съд в Берковица, като решението на магистратите предстои на обжалване пред окръжния съд в Монтана.
От документите по делото излиза наяве, че нападението е станало към 8.30 часа на 4 октомври предходната година наоколо до бензиностанция „ Топ Ойл “, на пътя от Монтана за Берковица. Пострадалият Костадин Апостолов и негов другар пътували с товарен автомобил „ Ивеко “. Когато стигнали покрай оранжериите на разклона за село Мездрея, Апостолов изпреварил движещ се пред него товарен камион ГАЗ, който пътувал доста постепенно. В момента на изпреварването мъжът видял, че на разстояние към 300 метра против него, в посока към Монтана, се движел лек автомобил, който направил рискована маневра и се поднесъл по банкета. Двата автомобила се разминали на косъм от злополука, защото в сектора имало добра видимост, само че обстановката била рискова.
Преди бензиностанция „ Топ Ойл “, на входа на Берковица, Апостолов завил вдясно от основния път и тръгнал по черния път. Малко преди да стигне до халето, за което пътувал, забелязал в огледалото за назад виждане, че автомобилът, с който се разминал, внезапно набил спирачки. В него пътували четирима мъже, като двама от тях слезли и се насочили към пострадалите. Апостолов и спътникът му се изплашили и не слезли от камиона, тъй като разбрали, че ще има спор. Единият от нападателните мъже - К.Д. обаче се пресегнал през прозореца на пострадалия, сграбчил го за дрехата и почнал да го дърпа и да го блъска с ръка в гърдите. В яростта си К.Д. нанесъл на водача няколко съществени удара в лицето и главата, а откакто мъжа излязъл, го наритал и в гърдите. През цялото време биячът обиждал и псувал жертвата си. Към ругатните и ударите се присъединил и различен нападателен хулиган - А.Г. Той свалил приятеля на Апостолов от кабината и се присъединил в багра. А.Г. също почнал да удря пострадалия по тялото с юмруци, да го заплашва и псува. В този миг по пътя се задал различен автомобил - джип. Побойниците незабавно прекратили раздаването на юмруци и избягали с колата си.
От нападението Апостолов получил редица контузии по тялото и главата. За дейностите си двамата биячи са освободени от наказателна отговорност, само че ще би трябвало да платят по 1 000 лв. санкция, както и разноските по делото.
Причината двамата нападатели да се разминат с леки санкции е, че „ с дейностите си Апостолов в действителност е заплашил сигурността на подсъдимите, което ги е подбудило за осъществяване на закононарушението “, се показва в претекстовете на съда.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР