Двама мъже, наети от работодателя бай Митко да прибират пари

...
Двама мъже, наети от работодателя бай Митко да прибират пари
Коментари Харесай

Мулета върнаха 4830 лв. на измамен дядо, за да им намялат присъдите

Двама мъже, наети от работодателя " бай Митко " да прибират пари от излъгани старци, се принудиха да върнат хилядарките на жертва, с цел да получат по-ниски присъди. 4830 лева са възстановили Р.Г./27г./ от град Върбица и Х.Р./28г./ от търговищкото село Преселец на пенсионер от Велики Преслав, оповестява " Труд ".

Така са съумели да сключат съглашение с прокуратурата за условния санкции. Районният съд във Велики Преслав е одобрил 14 месеца затвор при 3-годишен изпитателен период за Р.Г. и 12 месеца затвор за приятеля му при същия отлагателен интервал.

Двамата прибрали торба с пари, оставена от пенсионер през ноември м.г. Доверчивeцът на 83 година повярвал на позвъняване по телефона от трети човек, че оказва помощ на полицията и взе участие в акция по залавяне на мошеници.

В началото на декември обаче, полицията стигнала до двете мулета благодарение на внимателен комшия, който забелязал непозната кола с добричка регистрация в квартала във времето на измамата. Така по описанието на автомобила двамата съучастници били открити и задържани. Те разказали, че ги наел човек, който знаели като бай Митко, взели 450 лева от парите в торбата, а нея оставили зад автобусна спирка по пътя Разград-Русе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР