Двама мъже на 20-годишна възраст и един на 19 г.

...
Двама мъже на 20-годишна възраст и един на 19 г.
Коментари Харесай

Съдят трима за грабеж с побой над мъж, теглил 400 лева от банка

Двама мъже на 20-годишна възраст и един на 19 година са предадени на съд от Окръжна прокуратура - Варна за обир в съучастничество, съпроводен с две междинни телесни повреди за ограбения. Братята А.И. и Г.И. и техният другар М.И. са привлечени към наказателна отговорност за закононарушението.

Рано сутринта на 21 ноември 2020 година пострадалият от закононарушението мъж влезнал в клон на банка в централната част на града, с цел да изтегли пари. Тримата обвинени забелязали това, доближили се до помещението, в което се намирал банкомата, и се уверили, че набелязаният за жертва сполучливо е направил тразакцията.

След като той излязъл от банката, А.И., Г.И. и М.И. го наблюдавали. На ул. " Христо Самсаров " тримата обвинени нападнали пострадалия мъж. Блъснали го мощно и го съборили на земята. Нанесли му многочислени ритници по тялото, заплашили го с нож и го принудили да им даде изтеглената сума, която била в размер на 400 лв.. После тримата побягнали, като единият от тях захвърлил ножа на местопроизшествието.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че вследствие на побоя потърпевшият е получил две междинни телесни повреди - строшаване на три ребра и строшаване на шийката на бедрена кост. Установено е също, че тримата мъже са използвали два типа наркотични субстанции преди да извършат закононарушението.

Предстои делото против обвинените да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат санкции от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР