Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи след

...
Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи след
Коментари Харесай

Четирима оцеляха 32 дни след корабокрушение в Тихия океан

Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи след едномесечно корабоплаване в Тихия океан. Няколко дни те се възстановяваха от безсилие и обезводняване на Соломоновите острови. Корабокрушението, което са претърпели е лишило живота на осем техни спътници, в това число бебе, заяви Агенция Франс Прес.
Групата от провинция Бугенвил в Папуа Нова Гвинея съобщи, че са оживели, като се хранели с кокосови орехи, плаващи в морето, и са събирали дъждовна вода в купа по време на 32-дневното си приключение, осведоми БГНЕС.
Вестник „ The Solomon Star News” заяви, че групата е тръгнала от Бугенвил на 22 декември, възнамерявайки да отпразнува Коледа на Картърските острови, намиращи се на към 100 километра.
Незрящ японски странник прекоси с яхта Тихия океан
Оцелелият Доминик Стали описа, че дребният им транспортен съд се преобърнал и някои от групата се удавили. Останалите съумели да извърнат още веднъж кораба и да се качат в него, само че единствено четирима оживели до момента в който плавали в отдалечените води, захвърлени измежду мощни океански течения.
„ Не бихме могли да създадем нищо с техните мъртви тела, просто трябваше да ги пуснем в морето”, сподели той пред вестника.
Стали показа, че редица риболовни кораби минавали край тях без да ги виждат и най-после били прибрани на борда на един от тях край Нова Каледония, откакто минали към 2 000 километра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР