Двама мъже и една жена са в ареста за купуване

...
Двама мъже и една жена са в ареста за купуване
Коментари Харесай

Арести в плевенско село за купуване на гласове

Двама мъже и една жена са в ареста за пазаруване на гласове. Това е равносметката от днешната акция в плевенското село Буковлък. Повече от 5 часа продължи претърсването в дома на арестуваните. Полицаите са намерили огромна сума с пари и описи с персонални данни.

Засилено полицейско наличие в селото с 5000 поданици имаше още от началото на изборния ден.

Село Буковлък осъмна под полицейска обсада в изборния ден. Проверяваха се всички влизащи коли, споделя Народоосвободителна въстаническа армия в репротаж.

Сигнали за пазаруване на гласове е имало и в деня за размисъл. Късно нощес кметът на селото е бил привикан в районното ръководство на полицията за информация.

" Сигнал, че купуваме гласове, че съм заречен по един кубик дърва и да излязат да гласоподават. Това не е правилно! В кметството няма дърва. Полицията стои пред дома ми от 02:30 през нощта до 7,30 часа сутринта ”, изясни Георги Божинов, кмет на Буковлък.

Традиционно, изборната интензивност в Буковлък е висока, само че през днешния ден – извънредно ниска. Част от жителите упрекнаха полицията за апатията измежду жителите на селото.

В плевенското селото могат да гласоподават над 3000 души. Тук е и най-голямата изборна секция в региона.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР