Двама мъже и две жени са задържани във вторник за

...
Двама мъже и две жени са задържани във вторник за
Коментари Харесай

Двама мъже и две жени задържани за потрошения македонски клуб

Двама мъже и две дами са арестувани във вторник за счупената витрина на македонския културен клуб “Никола Вапцаров ” в Благоевград.

Извършителите на хулиганската демонстрация са от града, на към 40 година По неофициална информация това са две другарски фамилии.

Те са създали цялостни признания. Обяснили, че се ядосали от дейностите на македонските управляващи, които на 4 февруари не позволиха българите да почетат паметта на Гоце Делчев. Витрината на клуба бе счупена същия ден към 21,40 ч. По стъклото са хвърлени тухла и два камъка, а по това време в частното помещение, което е на партера на жилищна постройка, не е имало никого.

По случая бе формирано досъдебно произвеждане и 60 часа по-късно полицията разкри причинителите. В региона на улицата е имало камери и евентуално по техните записи е станало ясно кои са хвърлили камъните.  

Благодарим на “европейската ” македонска полиция - най-малко не спря тока на формалната ни делегация
Иван Демерджиев: Ще предложа на Християн Пендиков защита
 
Това стана след напрежението към честването на 151 година от рождението на Гоце Делчев. Същия ден македонските управляващи не позволиха десетки българи да влязат в районен съд Македония, с цел да положат цветя на гроба на войводата. Държаха повече от 5 часа 200 души на Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм с обяснението, че при токов удар се е сринала компютърната система. Накрая десетки наши получиха възбрана за влизане, а трима бяха наказани по бързата процедура на по 300 евро санкция и възбрана да влизат за 3 година в Северна Македония.

В същия ден българските управляващи не попречиха на 15-ина македонисти от ОМО “Илинден ” да се съберат пред паметника на Гоце Делчев в центъра на Благоевград.

Председателят на македонския клуб Атанас Мазнев разбра от наш кореспондент, че са разкрити хората, счупили стъкло. “Прекрасна вест, веселя се. Българската държавна власт обаче не изрази мнение по този акт на нахлуване ”, сподели Мазнев.

Пребитият секретар на българския клуб в Охрид Християн Пендиков, който бе изписан от ВМА, ще се настани в жилище, предоставено му от Министерство на външните работи, заяви министър Николай Милков.

Външно е отпуснало и дневни пари на Пендиков, с цел да може той и майка му да се устоят, до момента в който са в България. Двамата считат, че все още има опасност за тях в районен съд Македония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР