Двама мъже днес са споменавани в молитвите, благословиите и благодарностите

...
Двама мъже днес са споменавани в молитвите, благословиите и благодарностите
Коментари Харесай

Кои са двамата герои, които откриха Сашко и отказаха наградата от 100 000 лв.

Двама мъже през днешния ден са споменавани в молитвите, благословиите и благодарностите на роднините на 12-годишния Сашко и на всиички българи, които от 9 дни тръпнеха какво се случва и живо ли е детето от Перник.

Днес точно Веселин Георгиев и Милко Михалков потвърдиха, че се случват чудеса. И те са част от тях.

Веселин и Милко са млади мъже от миньорския град, които се занимават с рискови спортове. Двамата имат компания - ExtremeLine, която основали през 2016г. в гр. Перник, с професионална устременост в следните действия: Парапланеризъм (тандемни полети и курсове за пилоти), делтапланеризъм (тандемни полети и образования за пилоти), полети с ултралек аероплан, профилирани услуги в региона на аерофотографията, издирвателни мероприятия в мъчно налични местности, алпинизъм и преходи в планината.

Двамата мъже, които от ден първи от издирването на дребния Сашко са на терен, работият с екип от сертифицирани водачи, лицензирани инструктори с дълготраен опит и задълбочени знания в областта на рисковите спортове и тяхната специфичност.

Веселин Георгиев лети от 2008 година, а от 2011-а има дейна спортна активност с националния тим на България. Сред огромните му спортни достижения са сребърно и бронзово отличие на евпопеско състезание по целно кацане.

Той е дълготраен лизензиран инструктор по безмоторен парапланеризъм и тандемни полети.

В интервала 2021-2022 Веселин приключва сполучливо и курс за планински водачи.

 Снимка: extremeline

Милко Михалков е във въздуха от 2004 година

Той е тандемен водач и инструктор по безмоторен парапланеризъм.

Лицензиран водач на моторен делтапланер.

 Снимка: extremeline.bg

А от през днешния ден двамата са и огромните герои и вдъхновители за цяла България, от каквито имаме голяма потребност, тъй като, с изключение на Сашко, избавиха и още нещо - вярата ни в положителното, достойнството и доблестта. Доказаха го и като още в първия момент отхвърлиха оповестената от бащата на детето премия от 100 000 лева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР