Двама мъже бяха извадени живи от развалините на срутената сграда

...
Двама мъже бяха извадени живи от развалините на срутената сграда
Коментари Харесай

Извадиха двама оцелели изпод срутената сграда в Камбоджа

Двама мъже бяха извадени живи от руините на срутената постройка в Камбоджа. Това се случва повече от два дни след случая на строителната площадка, умъртвил най-малко 25 души.

 © БГНЕС
Мъжете бяха издърпани от струпаните остатъци, обещано им беше вода и бяха предоставени на грижите на спасителите, които бяха изгубили вярата да намерят още оживели.

Сградата се срути малко преди изгрев слънце в събота. Инцидентът стана в крайбрежния град Сиануквил в югозападната част на Камбоджа, бързо разрастващ се туристически регион, подпомаган от китайски вложения.

Четирима души са арестувани по отношение на произшествието, в това число притежателя на постройката, който е китаец. Зад решетките са още ръководителят на строителната компания и изпълнителят. Собственикът на земята, върху която се строи постройката също е арестуван за разпит.

7-етажната постройка е била съвсем приключена, когато се е срутила. Това е най-смъртоносния сходен случай в Камбоджа през последните години.

Камбоджа, една от най-бедните страни в Югоизточна Азия, има неприятни закони за сигурност и отбрана на труда. Инцидентите са постоянно срещани в строителните обекти.

 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР