Убийството на момче накара губернатора на Ню Мексико да издаде забрана за носене на оръжие. Извършени са арести по случая, съобщи полицията.

...
Двама мъже бяха арестувани при смъртоносната стрелба по 11-годишно момче,
Коментари Харесай

Двама мъже бяха арестувани при смъртоносната стрелба по 11-годишно момче, което накара губернатора на Ню Мексико да нареди спорна забрана за носене на оръжие в Албакърки, съобщи полицията в четвъртък . Фройлан Вилегас, 11, беше убит близо до бейзболен парк от малката лига по-рано този месец в това, което началникът на полицията в Албакърки описа като случай на сбъркана самоличност.

Натън Гарли, 21, и Хосе Ромеро, 22, бяха обвинени в убийство при стрелбата, се казва в изявление на полицията. Ромеро беше арестуван пред смесен магазин в Албакърки в четвъртък, а Гарли вече беше в ареста по друг случай, каза началникът на полицията в Албакърки Харолд Медина по време на пресконференция.

Гарли беше арестуван миналата седмица, когато щатската полиция откри около 100 000 хапчета фентанил в автомобила му по време на спиране, докато се връщаше от Аризона, каза шефът на държавната полиция Трой Вайслер пред репортери.

критика и федерален съдия го блокира. Миналия петък Луджан Гришам промени заповедта за временна забрана на оръжията в парковете и детските площадки в окръга.

При убийството на Вилегас, продължаващата вражда между Ромеро и друг мъж ескалира, когато се видяха по време на игра на стадиона, каза полицията. Другият мъж, когото полицията не е идентифицирала, е бил на мача с членове на семейството си.

На паркинга на стадиона мъжът се вижда на запис от камера за наблюдение да минава покрай автомобила на семейство Вилегас, полиция казах. И двете превозни средства са бели пикапи Dodge от 2019 г.

Семейство Вилегас си тръгна малко след другия мъж. Заподозрените са карали успоредно с камиона им, а пътник се изправи през люка и стреля в камиона на семейството, мислейки, че стрелят в камиона на мъжа, каза полицията.

„Наше убеждение е, че тези страхливци са се объркали двете превозни средства и стреля в погрешното превозно средство, отнемайки живота на млад мъж", каза Медина пред репортери.

В деня след стрелбата мъжът, който според полицията е бил целевата мишена, изпратил на Ромеро съобщение в Instagram, като му казва, че са стреляли по грешния камион, каза полицията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР