Двама загинаха при катастрофа с военен хеликоптер в Ливан

...
Двама ливански военни са загинали при катастрофа с хеликоптер по
Коментари Харесай

Двама ливански военни са загинали при катастрофа с хеликоптер по време на тренировъчен полет в планински район източно от Бейрут, се казва в изявление на ливанската армия.

„Хеликоптер на военновъздушните сили се разби в района на Хамана по време на тренировъчен полет, убивайки двама служители и ранявайки един друг“, се казва в изявлението в сряда.

Причината за катастрофата не е известна веднага и в изявлението не се казва какъв тип хеликоптер е участвал.

Служебният премиер на Ливан Наджиб Микати се е свързал с началника на армията Джоузеф Аун за подробности относно сблъсъка, съобщи кабинетът на премиера.

Икономиката на Ливан е в свободно падане от края на 2019 г.

Икономическата криза – която според Световната банка е една от най-тежките на планетата в днешно време – потопи повече от 80 процента от населението в бедност.

Това се отрази и на обществените институции, включително военните, където заплатите на войниците бяха значително намалени, тъй като ливанската лира загуби стойност.

След началото на срива армията намали основните продукти като месото в ястията на войниците и през 2021 г. дори въведе развлечения с хеликоптер за туристи в опит да събере пари за поддръжка на своя флот.

Финансовите борби на Ливан затрудниха армията да поддържа бюджета си за оборудване, поддръжка и доставки.

През 2021 г. Аун предупреди, че кризата ще доведе до колапс на ливанската армия, както и на други държавни институции.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР