Двама лидери на опозицията в Черна гора и двама руски

...
Двама лидери на опозицията в Черна гора и двама руски
Коментари Харесай

Произнесоха присъдите на 13 души за опит за преврат в Черна гора

Двама водачи на опозицията в Черна гора и двама съветски жители са измежду 13-те души, които чуха присъдите си през днешния ден. Те са обвинени по делото за опит за държавен прелом в деня на парламентарните избори в страната на 16 октомври 2016 година Според отбраната на част от наказаните процесът е политически стимулиран.

 © БГНЕС
Според обвиняването в деня на вота групата, от към 20 души, е възнамерявала офанзиви против държавни институции и убийството на Мило Джуканович, управлявал Черна гора - като министър председател или президент, към 30 години. На власт е трябвало да застане про-руски алианс. В рамките на следствието Черна гора упрекна двама жители на Руската федерация - Едуард Шишмаков и Владимир Попов, хипотетични офицери от Главното разузнаване, за финансиране на опита за прелом, както и за обмисляне и подстрекаване на убийството на Мило Джуканович.
Сузана Мугоша, арбитър: Съдът осъжда обвинения Шишмаков Вадимович Едуард на 15 години затвор, Попов Николаевич Владимир на 12 години затвор, Дикич БрАтислaв - на 8 години.
Москва изрично отхвърля съпричастност на жителите си по случая.

Мирое Йованович, юрист на един от обвинените: Това, което чух през днешния ден е политическо обръщение - това е. Повтарям - Русия - отговорна. Сърби - отговорни. И това в действителност е скандално.
Осъдените имат право да апелират наказванията. Адвокатите на част от тях към този момент приготвят документите. Според представителя на съветското външно министерство Мария Захарова присъдите целят да оправдаят влизането в НАТО пред популацията на Черна Гора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР