Двама лекари с кабинети в Бяла Слатина и две съседни

...
Двама лекари с кабинети в Бяла Слатина и две съседни
Коментари Харесай

Хванаха лекари, които точат касата с фалшиви прегледи

 Двама лекари с кабинети в Бяла Слатина и две прилежащи села са пробвали да точат здравната каса с подправени прегледи. 

Служители от бранш " Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на МВР-Враца са направили инспекции в три лекарски кабинета, употребени от двама доктори във вторник.  

При обиските са открити и конфискувани 55 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от медиците, и с положени подписи, удостоверяващи осъществени медицински прегледи за времето от 5 до 12 март. 

Установено е, че в посочения интервал лекарите са били отвън страната. Пациентите, нанесени  в картоните пък изрично декларират, че не са ходили на обзор на посочените дати и че положените подписи не са техни. 

Изготвените документи са регистрирани пред Районната здравноосигурителна каса във Враца за приемане на средства от бюджета, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи във Враца. 

От полицията на този стадий не огласяват имената на фалшификаторите. Според пациенти от белослатинско обаче става дума за семейство медици. Жената е общопрактикуващ доктор. Тя има процедура в Бяла Слатина и околните села Галиче и Търнак. Докторката с букви Л.Д. е брачна половинка на кардиологa М.М. А при полицейската интервенция било открито, че двамата са прегледали 55 пациента, до момента в който са били на екскурзия отвън страната. И освен това е нарушаването им. По думите на осведомени с работата на фамилния тандем, брачната половинка е издавала посоки като персонален доктор за обзор от брачна половинка й – сърдечен лекар. Предстои да се потвърди дали тази скица е работила единствено в засечения интервал, когато двамата са били в чужбина, или в действителност е била трайна процедура.

Това не е  първият случай на сходно източване на здравната каса в района. Но нормално тези далавери се засичат при надзор на чиновници в касата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР