Двама лекари напуснаха Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе след

...
Двама лекари напуснаха Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе след
Коментари Харесай

Русенски онколози бяха принудени да напуснат местния диспансер под натиск

Двама лекари напуснаха Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Русе откакто публично неодобрение към работата им докара до политически напън те да бъдат отстранени. В основата на проблема са обвинявания към двамата лекари от страна на мъж, чиято майка-пациент на онкологичния център, е умряла в края на предходната година. Той упреква лекарите в неприемливо отношение и провежда акция против тях в обществените мрежи, която ескалира в апели за разпра с лекарите от страна на разнообразни хора.

Мненията по тематиката са поляризирани, като част от пациентите им ги пазят, а други удостоверяват, че те персонално или техни близки са били обект на неприемливо отношение и некомпетентни решения по отношение на лекуването им. За 4 февруари пред Комплексния онкологичен център беше плануван митинг против двамата лекари, на който се очакваше да се причислят и близки на двамата онколози, които да ги защитят.

Директорът на онкоцентъра доктор Камен Кожухаров изяснява, че заради мощния публичен напън от страна на група русенци е била направена своевремнна инспекция и въз основа на нея двамата лекари са освободени.

Версията на отстранените лекари е, че преди ден те са били привикани от шефа на КОЦ-Русе доктор Кожухаров, който по негови думи, е бил притиснат от зам.-кмета и кмета на Русе, да ги уволни или убеди да си подадат оставките неотложно. В последна сметка те си подават оставките и от вторник не са на работа. Според лекарите действително инспекция не е имало, а протичащото е разпра с тях.

Така отделението по медицинския онкология на КОЦ-Русе, в който се лекуват 6000 пациенти, остава с двама лекари по-малко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР