Двама лекари и четири медицински сестри от Специализираната белодробна болница

...
Двама лекари и четири медицински сестри от Специализираната белодробна болница
Коментари Харесай

Цигани биха медици заради пациентка, избягала на сватба

Двама лекари и четири медицински сестри от Специализираната белодробна болница „ Д-р Трейман “ във Велико Търново са били бити и обиждани от пациентка и нейни близки, написа " Труд ".

Саморазправата със експертите е станала преди броени дни и се разразила поради желанието на пациентката и роднините ѝ да бъде излекувана незабавно. Жената била приета в болница през август поради пневмония, само че по лично предпочитание напуснала стационара, с цел да отиде на женитба.

Когато се върнала, в резултат на незавършената терапия здравето ѝ се било влошено. Въпреки че първичното лекуването останало за сметка на болничното заведение, медиците решили още веднъж да я одобряват в клиниката.

„ Скандалът избухва, тъй като околните на дамата са възмутени, че лекуването продължава към момента и чакат тя да бъде излекувана надали не с магия. Няма пояснение експанзията на нискоинтелигентни, неквалифицирани и безусловно невъзпитани хора върху четири медицински сестри и двама лекари, които се пробват да оказват помощ на тяхната близка. Повод за разправията става това, че пациентката е завишила температурата си до 37 градуса “, съобщи шефът на респираторната болница доктор Стела Денчева.

За случая тя уведомила Регионалната асоциация на експертите по здравни грижи и Районната лекарска гилдия във Велико Търново.

Управителният съвет на РК на БЛС – Велико Търново излезе с декларация в поддръжка на сътрудниците си.

„ Призоваваме да прекратим войната против тези, които ни лекуват, тъй като това е война против самите нас. Да нападаш лечителите си е като да режеш клона, на който седиш.

Нека всички ние като общество проявим мъдрост и самообладание. Лекарите и медицинските експерти не са всесилни, само че доста постоянно са единствената бариера сред живота и гибелта. Нека не я отстраняваме! “, се споделя в обръщението към жителите.

Това е следващо нахлуване на болница от роми във Велико Търново. През януари т.г. двама мъже и една жена - роми, нападнаха медицински екип в Центъра по хемодиализа във МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Това оповестиха тогава от лечебното заведение.

Инцидентът станал, когато екип на Реанимацията били извикани по неотложност да реанимират стара жена в тежко положение вследствие на диабет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР