Двама квалификанти ще участват на полуфиналите на DIEMA XTRA Sofia

...
Двама квалификанти ще участват на полуфиналите на DIEMA XTRA Sofia
Коментари Харесай

Още един квалификант на полуфинал в София, ще играе с Вавринка

Двама квалификанти ще вземат участие на полуфиналите на DIEMA XTRA Sofia Open! След като по-рано денем до тази фаза стигна Йозеф Ковалик, той бе последван от Мирза Башич. Босненецът победи в доста сложен мач германеца Максимилиан Мартерер с 6:4, 4:6, 6:3.

По този метод Башич записа своята пета поредна победа в София и за повторно в кариерата си доближи до полуфинал на АТР шампионат. Негов противник в него ще бъде поставеният под №1 в схемата Стан Вавринка.

В първия сет двамата участници в последния мач от програмата на четвъртфиналите бяха съвършени на сервис и геймовете вървяха доста скоростно. Само че при 4:5 Мартерер сервираше за оставане в сета и точно в този миг сподели първи съмнения на своя сервис. Башич стигна до първия брейкбол в целия мач и с него съумя да завоюва частта.

Още в идващия гейм, първият от втория сет, Мартерер също осъществя първи пробив в мача. Германецът продължи да играе солидно на сервис и Башич по този начин и не получи опция да върне брейка, което вкара дуела в решителна трета част.

Тя още веднъж стартира с сложен сервис гейм за квалификанта от Босна, само че разликата бе, че този път той отрази шанса за пробив. Оттам насетне сервиращите взимаха своето до 4:3, когато босненецът стигна до едвам втория си брейкбол в целия мач. Мартерер отрази заплахата, само че противникът му се пребори за още една и бленуваният пробив бе факт.

Следващият гейм не бе елементарен, откакто босненецът трябваше да се оправи от 15:30, само че положителният му сервис оказа помощ и той затвори мача след час и 44 минути игра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР