Двама криминално проявени мъже на 49 и 50 години от

...
Двама криминално проявени мъже на 49 и 50 години от
Коментари Харесай

Полицията в Бургас задържа крадци с богат стаж след крупен обир в ж.к. „Изгрев“

Двама престъпно проявени мъже на 49 и 50 години от Перник и Несебър са арестувани за крупна кражба от частен дом , ситуиран в бургаския комплекс „ Изгрев “, оповестиха от полицията.

На 21 април двамата проникнали в жилище, ситуирано на първия етаж в бл. 196 , населявано от 31-годишна украинска с предоставена краткотрайна протекция. Те откраднали сумата от 30 000 щатски $ и 10 000 украински гривни , съхранявани в скрин в спалнята. След кражбата двамата мъже се укрили в комплекс от затворен вид , ситуиран на територията на Несебър, само че полицията съумяла да ги открие и те са арестувани.

При осъществените претърсвания на населяваните от тях жилища – в стените и в луфтове на касите на вратите са открити и конфискувани голям брой златни украшения , колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, профилирана електронна техника , механически принадлежности и заготовки за превъзмогване на заключващите устройства на вратите, както и огромни парични суми в щатски долари и украински гривни .

Констатирано е, че двамата престъпно проявени мъже правили домови обири от жилища , ситуирани в Бургас и цялата област , населявани най-вече от украински жители. Несебърлията набирал информация по отношение на набелязаните жилища, правил наблюдаване, като в детайли проучвал региона и навиците на жителите . Впоследствие дружно с перничанина пристъпвали към осъществяване на кражбите, като главно търсели бързо конвертируеми движимости – златни полезности и парични суми.

При осъществяване на кражбата функциите на двамата мъже били ясно избрани – несебърлията следил региона и играел ролята на „ отцепка “, а перничанинът правил проникването , посредством потребление на профилирани механически принадлежности.

С прокурорско разпореждане срокът на задържането на двамата престъпно проявени мъже е продължен на 72 часа . Предстои внасяне на претенции за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Работата по изцяло документиране на незаконната активност на двамата престъпно проявени мъже продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР