Двама кандидати подадоха документи за участие в конкурса за управител

...
Двама кандидати подадоха документи за участие в конкурса за управител
Коментари Харесай

Двама кандидати подадоха документи за управител на „МБАЛ Мездра“ ЕООД /снимки/

Двама претенденти подадоха документи за присъединяване в състезанието за шеф на “МБАЛ - Мездра” ЕООД. Това стана ясно откакто изтече крайният период за подаване на документи за присъединяване в състезанието за възлагане ръководството на лечебното заведение. Това са доктор Соня Съботинова, някогашен медицински шеф на МБАЛ „ Вива Медика “ - Враца, и актуалният краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на мездренската болница доктор Петьо Вълчев.
Днес комисията за образуване и осъществяване на състезанието в състав: ръководител Нели Минева - зам.-кмет на Община Мездра, секретар Христина Петкова - правист и членове доктор Кети Ценова - шеф на РЗИ - Враца, Слави Легярски - ст. специалист „ Човешки запаси “ в ОбА - Мездра и доктор Ивайло Тодоров - общински консултант, ръководител на Постоянната комисия „ Здравеопазване и обществена политика “ в Общински съвет - Мездра, организира съвещание, на което прегледа и реши законосъобразността на документите, показани от претендентите.
Комисията откри, че изискуемите документи за сходство на доктор Соня Съботинова дават отговор на изискванията, избрани с Решение №40/ 30.01.2020 година на Общински съвет - Мездра.
След ревизиране на изискуемите документи за сходство на доктор Петьо Вълчев комисията откри, че в показаните копия от трудовата брошура, удостоверяваща професионалния му опит, не е показано цялостно копие, което по безспорен метод да потвърждава условията на член 4а, т. 2 от Наредбата №9 за изискванията и реда за осъществяване на състезания за възлагане на ръководството на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, а точно „ да имат минимум пет години трудов стаж в региона на висшето обучение по т. 1 “.
След обсъждане и обзор на нормативната уредба комисията взе решение в тридневен период, считано от през днешния ден, доктор Петьо Вълчев да показа нужните документи. Решението на комисията бе в съгласие с доктор Соня Съботинова, която не изрази несъгласие по по този начин направеното предложение.
Следващото съвещание на комисията ще се организира на 11 март 2020 година (сряда) от 13 часа в дребната заседателна зала на Община Мездра. На него ще бъдат прегледани показаните от претендентите Програма за развиването и активността на лечебното заведение за тригодишен интервал и несъмнено по кое време ще се организира събеседването с тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР