Двама кандидати – Андрей Гюров от „Продължаваме промяната и Любомир

...
Двама кандидати – Андрей Гюров от „Продължаваме промяната и Любомир
Коментари Харесай

Какво свърши предишното ръководство на БНБ?


Двама претенденти – Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната и Любомир Каримански от „ ИТН “ се борят за един пост – шеф на Българска народна банка. Какво им оставя след себе си досегашното управление на Централната банка?

В разгара на антиправителствените митинги през 2020 година България се причисли към ERM2 - европейския валутен механизъм, а също стана част и от Банковия съюз. Технически страната ни е подготвена да одобри еврото, споделят от Българска народна банка, остава политическото решение.

Българска народна банка е една от първите централни банки, която през март 2020 година ползва пакет от ограничения в размер над 9 милиарда лв. или за 9 % от Брутният вътрешен продукт за в допълнение подсилване на финансовата и ликвидната позиция на банките.

Българска народна банка регистрира като достижение и опцията банките да правят незабавни заплащания на клиентите в лв.. В края на 2018 година Българска народна банка пусна в обращение новата банкнота от 100 лв.. В обращение беше пусната също и новата разменна монета от 2 лв..

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР