Двама израелски полицаи са били убити, а трети е бил

...
Двама израелски полицаи са били убити, а трети е бил
Коментари Харесай

Палестинци застреляха двама израелски полицаи в Йерусалим

Двама израелски служители на реда са били убити, а трети е бил ранен при нахлуване от трима палестинци покрай свещения за евреите Храмов рид, като същото място е свещено и за мюсюлманите и известно като Харам ал Шариф, оповестява БиБиСи.

Полицията е застреляла нападателите след малко гонене.

От края на 2015 година е налице вълна от наръгвания, прострелвания и врязване на коли против израелци, като това се прави най-вече от палестинци.

Двама от предходните нападатели са били йорданци.

Според израелската полиция тримата мъже, направили офанзивата през днешния ден, са били на възраст сред 19 и 29 години и са от северния израелски град Ум ал-Фам. Израелската работа за сигурност " Шин Бет " посочи, че те не са били известни преди този момент на службите за сигурност.

Полицията отбелязва, че въоръжените лица са разкрили огън, до момента в който са се отправяли от Храмовия хълм/Харам ал Шариф към Портата на лъвовете, отвор в стените на Стария град в Йерусалим, отстоящ на към 30 метра.

Нападателите по-късно са влезнали в двора на Храмовия рид, където са били убити.

Заради случая полицията е затворила комплекса, в който се намира джамията " Ал Акса ", преди петъчните молебствия на мюсюлманите за първи път от години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР