Двама измамници, представяли се за френския външен министър Жан-Ив Льо

...
Двама измамници, представяли се за френския външен министър Жан-Ив Льо
Коментари Харесай

Затвор за двама измамници, представяли се за френски министър

Двама измамници, представяли се за френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, бяха наказани надлежно на 11 и на 7 години затвор, тъй като съумели да натрупат посредством лъжлива скица милиони евро, съобщи Франс прес.

Осъдените са Жилбер Шикли, надлежно на 54 години, и Антъни Лазаревич, надлежно на 35 години. Първият с изключение на на 11 години затвор бе наказан да заплати и санкция от 2 милиона евро. Вторият с изключение на на 7 години затвор бе наказан да заплати и санкция от едни милион евро.

Бизнесмен олекна с 8 млн. евро поради френски "министър "

Двамата мъже от 2015 година до 2017 година се представяли за Льо Дриан, който първо беше министър на защитата, а след това стана външен министър. Те узурпирали неговата идентичност пред богаташи и ги измамили за 55 милиона евро.

Измамата, осъществявана по телефона, се състояла в това да убедят богаташите, нормално шефове на огромни компании или ръководители на неправителствени организации, че би трябвало да окажат финансова помощ за френски секретни интервенции в битката с тероризма или освобождението на заложници в Сирия. Те обещавали да възстановят парите. В някои случаи измамниците организирали и видеоконферентни връзки, по време на които си слагали маска с лика на министъра.

Разследващите изготвиха лист на 150 персони и организации, с които двамата мошеници са се свързали, измежду които краля на Мароко, президента на Габон, шефовете на Тотал и на Венси, архиепископа на Париж.

Двамата подсъдими бяха хванати в Украйна в миг, в който подготвяли нова машинация, този път с узурпиране на личността на Албер Втори, принца на Монако, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шикли също така през 2015 година беше наказан на 7 години затвор поради друга машинация, при която се представял по телефона за началник на компания пред чиновниците й и желал да му трансферират пари. По времето на произнасянето на тази присъда той беше избягал в Израел. Историята му въодушеви режисьора Паскал Елбе, който сътвори кино лентата "Разчитам на вас ".

За съучастничество в измамите на двамата подсъдими бяха наказани още 4 души на сред 15 месеца затвор условно и 5 години затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР