Двама италиански изследователи загинаха, когато прототип на хибриден автомобил избухна

...
Двама италиански изследователи загинаха, когато прототип на хибриден автомобил избухна
Коментари Харесай

Двама учени загинаха след взрив на прототип на хибриден автомобил

Двама италиански откриватели починаха, когато първообраз на хибриден автомобил избухна в Неапол, заяви Националния проучвателен съвет (CNR), чиито чиновници са жертвите на случая. Учените са взели участие в плана Life-Save, който учи опцията за съоръжение на елементарни коли със слънчеви панели.
Прочетете още
Оборудвана с сходна технология кола се възпламени и избухна по време на експериментиране предишния петък в Неапол. Служителката на CNR Мария Витория Прати получи изгаряния на 90% от тялото си и умря в понеделник от затруднения. Нейният сътрудник стажантът Фулвио Филаче умря в болница в Неапол в четвъртък вечерта вследствие на внезапно утежняване на положението му.

СNR изрази откровени съболезнования във връзка със гибелта на своите откриватели. „ Загубата на два живота и при такива трагични условия надълбоко засегна научната общественост във всички елементи на Италия. През идващите дни, в символ на почитание към жертвите и техните близки, ще бъдат отсрочени голям брой събития “, споделя в известието на CNR. Директорът му Рикардо Кироне в коментар за в. „ Република “ съобщи, че „ автомобилът е първообраз, поверен на университета в Салерно за европейски проучвателен план за хибридизация на мотори, в който CNR не е сътрудник “. Според изданието колата е била оборудвана с бензинов мотор дружно със слънчеви панели. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР